Pompë termike Vaillant aroTHERM pure

Kombinimi hibrid kompakt

Kategoria: Shifra: 100-003-1 Etiketë:

Përshkrimi

  • Shumë ekonomik: klasa e nxehtësisë A+++ për energji.
  • E përputhshme në mënyrë të jashtëzakonshme për kombinim me një bojler qendror ngrohjeje.
  • Së bashku, si njësia e brendshme ashtu edhe e jashtme kanë një madhësi shumë kompakte.
  • Raporti i favorshëm çmim/cilësi
  • E pranueshme për subvencionet e aplikueshme

Pompa termike ajër-ujë aroTHERM pure është e përshtatshme idealisht si një ndërthurje hibride. Njësia e jashtme e vogël e pompës ajër-ujë aroTHERM pure ka një sipërfaqe dysheme prej rreth gjysmë metri katror, duke e bërë atë pompën tonë më të vogël ajër-ujë. Nëse në një shtëpi me një familje ose në një apartament, aroTHERM pure është zgjedhja e përkryer kur doni një zgjidhje pompë nxehtësie që kursen hapësirë, por është efektive në kosto.

Sistem hibrid i pompës termike me bojler ngrohje qendrore.

Me aroTHERM pure, Vaillant ofron një zgjidhje tërheqëse fillestare për sistemet hibride që është pozicionuar nën pompën termike ajër-ujë monoblock të suksesshme aroTHERM plus në lidhje me çmimin.

Duke pasur parasysh madhësinë e kompaktë dhe fuqitë 4 deri në 10 kW, një sistem i përshtatshëm hibrid i pompës termike mund të planifikohet për çdo tip shtëpie. Pjesa e brendshme e sistemit hibrid aroTHERM pure e dizajnuar së fundmi mund të instalohet edhe me ose pa një ngrohës backup. Me një ngrohës backup, jeni përgatitur optimalisht për një situatë të ardhshme të plotësisht elektrike, nëse ju tani zgjidhni një konfigurim hibrid të quajtur "gati për të gjithë elektrikun".

aroTHERM pure mund të përdoret si një shtesë për çdo bojler ekzistues të ngrohjes qendrore ose si pjesë e një sistemi të ri ngrohjeje, pompa e nxehtësisë mund të kombinohet në mënyrë perfekte me bojlerin tonë të ngrohjes qendrore ecoFIT pro. Në rastin e fundit, një kazan i ri për ngrohje qendrore Vaillant mund të instalohet në të njëjtën kohë.

Menaxher hibrid inteligjent

Në një konfigurim hibrid, aroTHERM pure përdor në mënyrë optimale energjinë e rinovueshme. Menaxheri hibrid triVAI ju ofron mundësinë për të futur çmimet aktuale të gazit dhe energjisë elektrike. Bazuar në temperaturën e jashtme, kontrolluesi më pas llogarit se cili është opsioni më i favorshëm ekonomik: ndezja e pompës së nxehtësisë ose përdorimi i bojlerit të ngrohjes qendrore për ngrohjen e hapësirës. Në këtë mënyrë ju mund të kurseni në mënyrë optimale në kostot tuaja të energjisë, pa sakrifikuar rehatinë.

Zgjidhje e pompës termike tërësisht elektrike

Përveç hibridit, aroTHERM pure mund të përdoret gjithashtu si një zgjidhje tërësisht elektrike në kombinim me një kullë hidraulike të pastër uniTOWER për ujin e nxehtë të çezmës, të cilën mund ta vendosni, për shembull, në papafingo. Kjo njësi e brendshme ka përmasat e një frigoriferi. Të gjithë komponentët e nevojshëm të sistemit janë të integruar, për shembull kaldaja me ujë të nxehtë dhe ngrohësi rezervë. Për shkak të lidhjeve të vendosura në pjesën e sipërme, është veçanërisht praktike të montoni këtë njësi drejtpërdrejt në mur - dhe madje mund të instalohet në një kamare, si p.sh. në një kuzhinë.

Ujë të ngrohtë pikërisht kur ju nevojitet

Bojleri prej 190 litrash uniTOWER, siguron një furnizim të besueshëm me ujë të ngrohtë për një familje me katër persona. Çfarë është e veçantë këtu: falë konceptit të ri total, bojleri mund të ngrohë ujin afërsisht 25% më shpejt se sistemet e krahasueshme - një avantazh kur njerëzit hidhen në dush njëri pas tjetrit.

A jetojnë më shumë se katër persona në shtëpinë tuaj apo thjesht keni nevojë për më shumë ujë të nxehtë? aroTHERM pure mund të kombinohet me kaldajat tona të ujit të nxehtë uniSTOR, të cilat janë krijuar posaçërisht për pompat termike. Ky kombinim me një modul hidraulik mund të furnizojë deri në 500 litra ujë të nxehtë për rreth tetë persona.

Funksionim i thjeshtë si asnjëherë më parë

Nuk bëhet më e lehtë se kjo! Me aplikacionin myVAILLANT mund të kontrolloni të gjithë sistemin tuaj nëpërmjet smartfonit tuaj. Ju duhet vetëm kontrolli i sistemit sensoCOMFORT dhe porta lidhëse myVAILLANT. Të gjitha funksionet e dobishme mund të vendosen shpejt në aplikacion - nga kudo. Mund ta optimizoni sistemin sipas dëshirave tuaja dhe t'i rregulloni cilësimet individualisht, për shembull nëse ktheheni në shtëpi më vonë. Përdorimi i aplikacionit kursen para dhe është i përshtatshëm për t'u përdorur.

Detajet Teknike

Brendet

Vaillant