Viega është një prodhues ndërkombëtar për zgjidhje hidraulike dhe HVAC. Viega shet PEX për sistemet e ngrohjes dhe hidraulikut rrezatues së bashku me tubin e bakrit, çelik inox dhe aliazh metalik së bashku me produktet e montimit të presionit mekanik. E themeluar në vitin 1899 nga Franz Viegener, Viega shiti çezmat e birrës prej bronzi dhe u zhvendos në produktet e hidraulikut në shtëpi deri në vitin 1901. Në vitin 1999 Viega filloi operacionet e saj në SHBA me seli në Wichita, Kansas me një Fakultet Edukimi në Nashua, New Hampshire, e hapur në vitin 2006 së bashku me një fabrikë në McPherson, Kansas në 2008 dhe Reno, Nevada në 2006. Në 2016, Viega u transferua nga Wichita në Broomfield, CO. Me shume info ne faqen https://www.viega.com/