Viega merr miratimin e Bordit të ASME B31 për ProPress dhe MegaPress

Valvulat ProPress tani vlerësohen gjithashtu në 300 psi për aplikime për ujë të pijshëm dhe hidronik. 

Viega, lideri i industrisë në teknologjinë e shtypjes për pajisjet dhe valvulat metalike dhe plastike, njoftoi se Shoqata Amerikane e Inxhinierëve Mekanikë (ASME) i ka dhënë miratimin e Bordit B31 Viega-s për të përfshirë ASTM F3226 Metallic Press-Connect Fittings si një komponent të listuar.

ASTM F3226 është një standard që konsiderohet se ka vendosur kërkesat më të larta të performancës për pajisjet e shtypjes metalike në treg sot. ASME B31, Kodi për tubacionet me presion, është një standard i zhvilluar, publikuar dhe mirëmbajtur nga ASME. Kodi mbulon disa seksione, duke përfshirë tubacionet e energjisë, tubacionet e procesit dhe tubacionet e shërbimeve të ndërtimit. Është i nevojshëm veçanërisht në skenarë që përfshijnë aplikime kritike me presion të lartë dhe industri me standarde të rrepta sigurie. Viega ProPress® dhe MegaPress® (bakër, çeliku karboni dhe çelik inox) Sistemet e montimit të shtypit përfshihen tani në tabelat e përbërësve të listuar B31.1, B31.3 dhe B31.9.

"Referencimi i pajisjeve tona në seksionet e komponentëve të listuar eliminon çdo subjektivitet dhe na jep një "Po, ne jemi në përputhje" të thjeshtë dhe të verifikueshme dhe i qetëson inxhinierët që ata të mund të kthehen në statusin e pranuar të montimit," tha Christopher McBride. , Menaxher i kodeve dhe standardeve për Viega. “Viega ka sfiduar vazhdimisht status quo-në dhe është kompania e parë që ka një pajisje shtypëse për gazin natyror deri në 4″. Ne ishim gjithashtu të parët që morëm vlerësimet dhe miratimet sizmike. Tani, ne mund të shtojmë përfshirjen e ASTM F3226 në kodet B31.1, B31.3 dhe B31.9. Kjo vërteton se produktet tona vazhdojnë të kenë një vend të merituar në botën e tubacioneve të procesit.”

“Pajisjet e shtypit të Viega vazhdojnë të vendosin shiritin për pjesën tjetër të tregut të pajisjeve të shtypit duke përmbushur ose tejkaluar standardet më të larta të cilësisë dhe performancës në treg sot. Përfshirja e pajisjeve të shtypit në tabelat e përbërësve të listuar të kodeve ASME B31 u siguron inxhinierëve udhëzimet e nevojshme të nevojshme për të projektuar në mënyrë të sigurt sistemet e tubacioneve që janë në përputhje me kodet ASME pa pasur nevojë për analiza të mëtejshme inxhinierike, "tha Jeff Gallagher, Menaxher Teknik i Viega. .

"Ky miratim është njohje e testimit të gjerë dhe historisë së Viega-s si një zgjidhje, jo vetëm për aplikime rezidenciale dhe tregtare, por edhe industriale," tha Adam Botts, Menaxher i Produkteve të Viega. “Si kompani, Viega shkon përtej dhe përtej testimit. Pajisjet tona plotësojnë standardet më të larta për qëndrueshmërinë sizmike dhe pajisjet tona CuNi janë të vetmet pajisje me miratim NAVSEA. Ne kemi treguar se i testojmë produktet tona kundrejt standardeve më të ashpra në industri dhe kemi të kaluarën për të punuar në mijëra aplikacione të ndryshme. Është jashtëzakonisht e rëndësishme për ne që të çojmë industrinë përpara duke u angazhuar me organizata të tilla si ASME dhe ASTM për të bashkëpunuar në korniza thelbësore si kjo.”

Që nga viti 1999, Viega ka udhëhequr iniciativa në mbarë industrinë për të siguruar pranimin dhe respektimin e kërkesave më rigoroze në aplikacionet tona të miratuara. Viega ruan pozicionin e saj drejtues në teknologjinë e shtypit duke formuar në mënyrë aktive kodet, standardet dhe rregulloret.

Aprovimet për kodet B31.1 dhe B31.3 janë aktualisht në fuqi dhe, së bashku me B31.9, pritet të publikohen në edicionin e ardhshëm të printuar të ASME.

Viega njoftoi gjithashtu se vlerësimi i presionit në valvulat e saj të topit ProPress është rritur në 300 psi për aplikimet e ujit të pijshëm dhe hidronik për të përputhur me vlerësimet e montimit. Viega teston pajisjet e saj sipas kërkesave më të rrepta në industrinë e shtypit dhe është zgjidhja për pajisjet në mjediset më të vështira në botë.

Shpërndaje këtë postim