Grundfos

Lider global në zgjidhjet e ujit.

Grundfos është një prodhues danez i pompave, me qendër në Danimarkë, me më shumë se 19,000 punonjës në të gjithë botën. Prodhimi vjetor i më shumë se 16 milion njësive të pompave, pompave qarkulluese (UP), pompave zhytëse (PS) dhe pompave centrifugale (CR). Grundfos gjithashtu prodhon motorë elektrikë për pompat, si dhe motorë elektrikë për tregti të veçantë. Grundfos zhvillon dhe shet elektronikë për kontrolle për pompat dhe sistemet e tjera. Grundfos u krijua në 1945 në Bjerringbro nga i ndjeri Poul Due Jensen. Ai i dha kompanisë së tij emrin e "Bjerringbro Pressestøberi og Maskinfabrik" (Bjerringbro Die-Casting and Fabrika e Makinerisë) dhe jo deri në vitin 1967, pas disa ndryshimeve të emrave, a ka ndërmarrja të marrë emrin e saj të tanishëm.

Partnerët tanë